Náš příběh
V létě roku 2011 se v Praze sešla moje rodina z Austrálie a z Anglie. Vyrazil jsem si s tátou na pivo, a že jsme nezůstali jen u jednoho. Na konci večera jsme dostali obrovskou chuť na tradiční meat pie neboli masový koláček, ale ať jsme hledali, jak jsme hledali, žádný jsme v Praze nenašli. A právě tehdy se zrodil nápad na Pie Shop!
Na nic jsme nečekali a začli s okamamžitými přípravami.
Prostory jsme hledali dlouhé dva roky a konečně v listopadu 2013 jsme mohli Praze představit první masové a vegetariánské koláčky. Od té doby se naše koláčky dostávají do nejrůznějších koutů České republiky.
„Jsme hrdí na to, že všechny recepty našich koláčků jsou 100% originální. Hledám inspiraci ve starých dobrých klasikách, ale vše co vyrábím, pochází z mé kuchyně.“
Vše začíná ruční výrobou křehkého těsta dle naší originální receptury. Ingredience, které používáme vybíráme z nejkvalitnějších místních produktů.
Mouku mícháme s tukem tak dlouho až vznikne vláčné těsto, které náležitě ochutíme, abychom dosáhli chutného základu.
Následně vytvoříme košíčky které plníme směsí (masovou, zeleninovou nebo i sladkou). Z těsta si vykrojíme i víčka, kterými koláčky po naplnění přiklápíme.
Připravené košíčky pak plníme jednou z našich výtečných náplní.
Každý koláček obsahuje minimálně 175g náplně. Po naplnění směsí patří na každý koláček horní vrstva těsta, díky které zůstanou všechny chutě uvnitř koláčku a krásně se tak s těstem propojí.
Na závěr koláčky potíráme rošlehanými vejci, aby se nám upekly hezky do zlatova.
Teď už je jen na vás, jak, kde nebo s kým si naše lahodné koláčky vychutnáte.